Isteri Mati Pendarahan Akibat Suami Tidak Bantu Buat Kerja Rumah




Adat berumah tangga pasti ada je masalah yang akan timbul kan? Ada orang bahagia dan ada pula yang tidak. Memang menjadi adat seorang isteri harus menjaga keperluan suami tetapi sebenarnya keperluan isteri adalah tanggungjawab suami. Haaa kedengaran macam pening kan ayat di atas tu. Tapi cuba anda fahamkan.
Disini kami ingin kongsikan sebuah kisah rumah tangga yang mungkin sedikit sebanyak boleh menjadi panduan.
Bentan semasa dalam pantang dan tumpah darah!
Panjang sikit cerita ni. Saya ada sorang kawan rapat. Rapat dah macam adik beradik. Berkahwin pada kerjaya nya tengah kemuncak. Dapat offer naik pangkat. Tapi suami dia dah warning awal2 lepas kawen kene dudok rumah sahaja x boleh kerja. Kawan saya akur je. Makan pakai semua cukup. Ape dia mintak semua dapat. Suami kerja biase je siang di ofis malam bisnes on9.
Sampai lah kawan saya lahirkn anak ke 3. Masa pantang mak dia jaga tapi beberapa minggu sebelum habis pantang dia balik umah sendiri. Kesian makan minum suami xde sapa jaga. Suami kawan saya ni baik orang nya tapi malas tolong bini.lepas Makan pun xnak angkat pinggan.

  


Kadang2 makan jajan dibuangnya merata2. Kadang2 kawan saya suruh la suami dia tolong kemas2 tapi suami dia bagi alasan x nak. X tau nak kemas camana. Kadang suami nye pergi kerja saya datang tolong sapu2 rumah dia. Bayang kan anak paling tua pun 4 tahun yang kedua 2tahun lelaki pulak tu faham2 jela. Pernah family mertua datang rumah dia
.
Masa tengah susukan baby malam2 dalam bilik dia terdengar family mertua cakap kat depan tv pasal lantai toilet kotor. Dan adik ipar dia cakap kawan saya ni malas dah la x keje alasan je belum habis pantang bukan anak 1st. Malu dan luluh hati kawan tu masatu suami dia syok tido.
Dah la adik beradik ipar dia suka komplen muka kawan saya pucat macam hantu la mata macam panda. Itu ini semua x kene. Tiap kali jumpa tiap kali lah komplen. Saya je lah tempat dia mengadu dan menangis. Suami nya diam je bila adik beradik dia cakap macamtu. Hari2 tepaksa la dia buat kerje rumah sorang2 dengan melayan baby dan lagi 2 anak.
Suami balik campak semua baju stokin makan pinggan tinggal je atas meja. Then 1 jun 2016 lepas seminggu kawan habis pantang dia pergi menghadap Illahi dalam tidur dengan katil dipenuhi darah. Doc cakap maybe arwah bentan sebab buat kerje berat masa pantang dan menyebabkan tumpah darah. Macam drama kan..yes memang drama tapi dalam dunia realiti. Raya ke 4 lepas suami dia kawin baru alasan sebab xde sapa nak jaga baby. Fuhh senang nye cepat dan pantas dapat pengganti.
Iye ajal maut jodoh itu ketentuan. Tapi selagi istri tu masih ada hargailah dia. Isteri penyeri rumah bukan org gaji. Wahai ipar duai sekalian terima lah jodoh abang atau adik laki mu seadanya. Peringatan untuk diri sendri lepas ni kalau kahwin dapat ank lelaki kene ajar sikit urus rumah tangga. Biar boleh sama2 tolong bini kemas rumah. Al Fatihah sahabat ku semoga kau tenang di sana bersama2 bidadari syurga.
Sumber : Oh My Media

1 Response to "Isteri Mati Pendarahan Akibat Suami Tidak Bantu Buat Kerja Rumah"

  1. Mcm pengalaman sy juga..gugur anak no. 3 dan 4 org anak semua sendri jaga dri hari pantang pertama hnigga besar..kena keje blik lepas cuti sebulan..keje umah semua mcm biasa. Laki xnk tolong dan menambahkan beban lagi.

    ReplyDelete