Gentle reminder: Untuk Diri Sendiri & Semua Rakyat Malaysia

loading...
Gentle reminder: untuk diri sendiri & semua

Kalau tengok keadaan kereta ni, teruk kan?
This is my officemate's car.
Met with an accident last week.
Luckily, mereka selamat.
Very very very lucky, anak2 dia 2 org pon selamat.

Yes, the first is sebab takdir & kehendak Allah.
Tapi dia bijak buh anak dok lam carseat.
That helps a lot, lot, lot and yes, anak-anak dia selamat sebab diikat dlm carseat tu.
d 1st daughter ade masalah jantung if m not mistaken but juga selamat :)

So now, please think again of the important of using the right carseat(s) while travelling.
Kemalangan tak berbau
Prevent la cane pon kalau Allah kata jadi, kun fa ya kun, kan?
Tapi sekurang2nya kita berusaha kan?

Anak daku dah 2 org, sorg guna toddler carseat, sorg guna infant carseat.
Yup, mahal!
Tapi pepandailah... Beli masa sale ke...
Beli yg murah2 dah la, asalkan spesifikasi dia (y)
Ataupon ikut pesan Tok Mah -menabung!

Ada org gila berbabywearing (sama juga saya).
boleh beli babywearing gears sampai beralmari-almari tapi carseat nan hado.
what ashame!
Nyawa anak wei...
satu carseat tu yg branded pon x sampai semahal satu imported ssc.
so why not buy ONE?

Sincerely,
Momy the ZAs

Edited 11.05.2015: #applecrumby4roadsafety
loading...

0 Response to "Gentle reminder: Untuk Diri Sendiri & Semua Rakyat Malaysia"

Post a Comment