KAJIAN: Usia Terbaik Untuk Berkahwin 26 Tahun

loading...


Bukan senang nak cari pasangan, lebih-lebih lagi pasangan yang menepati citarasa. Boleh di katakan ramai lagi lelaki dan wanita diluar sana yang masih single.

Mesti cemburu melihat rakan-rakan yang sudah berumah tangga dan mempunyai anak. Tapi anda masih lagi bersendirian.Tapi, kenapa perlu terburu-buru? Menurut kajian, berkahwin juga ada umur terbaiknya.

Menurut wartawan Brian Christian dan penyelidik bidang kognitif Tom Griffiths, sebaiknya anda mengikuti Aturan 37% jika ingin mencari pasangan hidup.

Peraturan ini akan mengira secara algoritma dan membantu memutuskan sesuatu. Anda perlu menapis pelbagai pilihan dalam masa terhad dan jika dilaksanakan, contohnya diandaikan bahawa mencari pasangan dilakukan dari usia 18-40 tahun, maka usia terbaik untuk berkahwin adalah usia 26 tahun.Ada yang menganggap usia tersebut masih muda dan masih belum puas untuk berhibur, tapi jika anda berkahwin selepas usia tersebut, usia tersebut, akan ada penurunan kesempatan mencari pendamping hidup yang baik.

Tapi ia hanya kajian sahaja kerana jodoh datang pada bila-bila saja dan tiada siapa tahu bila.
loading...

0 Response to "KAJIAN: Usia Terbaik Untuk Berkahwin 26 Tahun"

Post a Comment