Gambar Kecederaan Shafiq Rahim Terdedah : Sedih Netizen Kutuk Shafiq Rahim K****K Kecik

Tahukah anda,

Kau kalau duduk dalam arena perubatan, benda-benda macam ni kau patut diam. Biar pesakit dengan doktor je tau. Pihak ketiga nak tau maklumat pesakit waimma keluarga sendiri pun pihak Hospital takkan bagi dengan sewenang-wenangnya.

Jabatan Perlindungan Data Peribadi buat satu akta Personal Data Protection Act (PDPA) ni bukan suka-suka. Salah satu tujuan dia adalah nak jaga privasi pesakit.

Kau tau jelah bangsa Bani Tamim ni bila dah bergosip macam mana.
"Kau tau Senah, Haji Zacharia tu jumpa Urologist semalam. Nak ambik ubat inject kasik naik lettew. Bininyakan tiga orang..mana nak larat ye dak Senah?"
kata Jenab kepada Senah.

Haji Zacharia ni imam kat kampung. Bininya tiga orang. Urologist ni doktor pakar bahagian reproduksi lelaki. Senah ni dalam kepala otak dia mikir Haji Zacharia jumpa urologist sebab ada masalah dekat sistem reproduksi. Walhal Imam Zacharia ada follow up sakit hernia.

K. Ni contoh jelah macam mana bangsa seagama kau bila bergosip. Tak cukup daging orang yang dah mati dia makan, tulang pun dia kokak jugak.

Al hujurat chapter 49, verse 12; "Janganlah sebahagian kamu mengumpat sebahagian yang lain. Adakah seseorang daripada kamu suka menjamah daging saudaranya yang telah mati sedangkan kamu semua membencinya.."

Berbalik hal Copot ni, abang mikir juga. Kenapa nak dedah kepada umum? Sebelum ni berapa ramai player injured? Ada pernah demeh dedah semua keputusan ujian darah RP, LFT, HB, CRP, TFT dan lain-lain lagilah jenis ujian darah pada umum?

Cukuplah sekadar bagitau player ni injured. Bukan kita tak tau, player bola liga M ni tabole lari dari injured (baca lembik).

Sekarang ni, Copot ni nak buat macam mana. Zaman sekolah boleh tahan lagi orang ejek kau penakut lambat sunat. Ni dah tersebar ni, orang dah lupa aok ada Mustang GT.
Akhir kalam, Zandra Aziela ni baik orangnya. Tapi tulah...Cian.





0 Response to "Gambar Kecederaan Shafiq Rahim Terdedah : Sedih Netizen Kutuk Shafiq Rahim K****K Kecik"

Post a Comment